Τι είναι Oστεοπαθητική - Σύγχρονη Χειροπρακτική;

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη θεραπευτική επιστήμη στον κόσμο μετά την ιατρική και την οδοντιατρική.

Η Χειροπρακτική είναι ανεξάρτητος θεραπευτικός κλάδος υγείας, που σχετίζεται με την αντιμετώπιση και πρόσληψη επώδυνων συνδρόμων και δυσλειτουργικών καταστάσεων, που οφείλονται σε προβλήματα κινητικού συστήματος και των επιπτώσεων τους στη νευροφυσιολογική και εργονομική ακεραιότητα του ανθρωπίνου σώματος, επεμβαίνοντας διορθωτικά με ειδικούς χειρισμούς και μαλάξεις, κυρίως στην σπονδυλική στήλη και γενικότερα σε ολόκληρο το εριστικό σύστημα επαναφέρεται στη κανονική του λειτουργία γεγονός που βοηθάει τον οργανισμό στην ανάκτηση της έμφυτης ικανότητάς του για αυτοθεραπεία.

Τι μπορεί να βοηθήσει η Χειροπρακτική;

Η Χειροπρακτική μπορεί να βοηθήσει άτομα όλων των ηλικιών, σε προβλήματα όπως πόνοι στη σπονδυλική στήλη, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, νευραλγίες. Μπορεί να βοηθήσει ένα ευρύ φάσμα συνηθισμένων πόνων όπως στον αυχένα, στους ώμους , στους βραχίονες, πονοκεφάλους, σκολίωση, κύφωση, λόρδωση και άλλα προβλήματα που με τη πρώτη εντύπωση δυνατό να μη φαίνονται ότι έχουν σχέση με την σπονδυλική στήλη.

Χειροπρακτική ανάλυση.

Στην πρώτη επίσκεψη ο Dr. Χειροπρακτικής θα πάρει ένα πλήρες ιστορικό του πάσχοντος και θα προχωρήσει σε μια πλήρη εξέταση που δυνατό να περιλαμβάνει ακτινογραφίες της σπονδυλικής στήλης, αξονικές ή μαγνητικές τομογραφίες, ψηλάφηση καθώς και άλλες χειροπρακτικές διαγνωστικές μεθόδους για εντοπισμό του προβλήματος ή παθολογικών αλλαγών της σπονδυλικής στήλης. Στη συνέχεια θα αποφασιστούν βάσει όλων των πληροφοριών αν μπορεί να βοηθήσει, αν πρέπει να παραπεμφθεί σε άλλο ειδικό ή αν χρειάζεται ταυτοχρόνως και μία συντρέχουσα ιατρική περίθαλψη.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Ο χρόνος που χρειάζεται σε κάθε περίπτωση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: από το ίδιο άτομο, το είδος και τη διάρκεια της πάθησης, την ηλικία και τη διάρκεια της πάθησης, την ηλικία και τη ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς, τυχόν τραυματισμούς στο παρελθόν, τη διατροφή, το περιβάλλον του κ.α. Η θεραπεία μπορεί να συνεχιστεί υπό μορφή συντήρησης για την αποφυγή υποτροπών, σε συνδυασμό με θεραπευτικές ασκήσεις.

Είναι τα αποτελέσματα άμεσα;

Όλες οι έρευνες των τελευταίων είκοσι ετών δείχνουν ότι ο χρόνος αποκατάστασης επιταχύνεται με την Χειροπρακτική κατά 50-70%. Πάντοτε εξαρτάται από τον ασθενή και το είδος της πάθησης ή του προβλήματος που υπάρχει.

Φάρμακα - Χειρουργική.

Η Οστεοπαθητική-χειροπρακτική δεν αντιτίθενται στη χρήση φαρμάκων ή χειρουργικών επεμβάσεων για θεραπεία όταν αυτό κρίνετε αναγκαίο, παρόλο που ίδιοι δεν χρησιμοποιούν τις μεθόδους αυτές. Μάλιστα εκεί που παρίσταται ανάγκη, οι ίδιοι παραπέμπουν τον ασθενή στον κατάλληλο γιατρό.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ D.C., BA Science


Οστεοπαθητικός - Dr. Χειροπρακτικής ΗΠΑ
Email: drvagelis2000@yahoo.com
Τηλ.: 2310 424 817
Ηροδότου 1 με Αιγαίου,
Βυζάντιο
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Designed by


Ezstore.gr